Δημήτρης Μπουρουτζούδης: «Όσα είπε είναι βαριά – Στο κλουβί θα γίνει ξεκαθάρισμα!»


Στην πρώτη τους αναμέτρηση πριν λίγο καιρό έχασε με tap out , αν και στην μεγαλύτερη διάρκεια φαινόταν να έχει τον έλεγχο του ματς και τώρα θέλει να πάρει την ρεβάνς.

Λάδι στην φωτιά φαίνεται πως έριξαν και οι αναρτήσεις του αντιπάλου του πριν από αυτό το δεύτερο ματς.

Διαβάστε τι μας λέει.

Για την προετοιμασία του:

«Η προετοιμασια μου πάει πάρα πολύ καλά. Πιστεύω πως είμαι πιο φορμαρισμένος από ποτέ και έχω δουλέψει αρκετά καλά με την προπονητική μου ομάδα γι αυτόν τον αγώνα σε όλους τους τομείς, τόσο στο strength and conditioning με τον Κώστα Τσαμουρλιδη όσο και στο παλαιστικό κομμάτι και την μίξη του με το strike που γνωριζω με τον δάσκαλο μου Σάββα Καρυπιδη και τον βοηθό μου στο τμήμα του mma στο Titanes fight club Άκη Νικολάου.»

 

 

 

Για τον πρώτο αγώνα με τον αντίπαλό του και αν θεωρεί θέμα τύχης την ήττα του:

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο mma και αυτή είναι η μαγεία αυτού του αθλήματος. Εκεί που μπορεί να κερδίζεις κατά κράτος, ένα μικρό λαθάκι μπορεί να σου στερήσει τη νίκη. Ναι θεωρώ πως η τύχη ήταν με το μέρος του εκείνο το βράδυ και πήρε έναν τόσο τυχερό πνιγμό. Άντεξε 4.30 λεπτά τα χτυπήματα μου και σε μια στιγμή κατάφερε να γυρίσει το ματς. Ούτε ο ίδιος το πίστευε εκείνη την ώρα αλλά και πάλι το αποτέλεσμα μετρά.

Δεν με έχει εκνευρίσει η ήττα όσο κάτι αναρτήσεις που έγιναν στα social media από τον αντίπαλο μετά τον αγώνα του τύπου "θα φύγεις και δεύτερη φορά με κατεβασμένο το κεφάλι" κλπ κλπ. Έχω στο strike (kick boxing, boxing) περίπου 90 αγώνες συνολικά σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Είμαι στον χώρο των μαχητικών αθλημάτων πάνω από 15 χρόνια.

Έχω παίξει στο παρελθόν με πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου και δεν έχω φύγει εκεί με κατεβασμένο το κεφάλι, θα το κατεβάσω τώρα στον Πατσουλιτζε και τον κάθε Πατσουλιτζε? Αυτό δείχνει μεγάλο θράσος και ασέβεια προς το άτομο μου, χωρίς βεβαία να θέλω να το παίξω ότι είμαι κάποιο όνομα στον χώρο. Είμαι ένας απλός αθλητής όπως οι υπόλοιποι.»

 

Για τον τρόπου που αναμένει να εξελιχθεί η ρεβάνς:

«Σίγουρα υπάρχει πλάνο γι αυτό το παιχνίδι. Κάνω 2-3 προπονήσεις την μέρα. Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο με την προπονητική μου ομάδα και δουλεύουμε όλα τα σενάρια και σε όλους τους τομείς για να είμαι όσο πιο έτοιμος γίνεται. Πιστεύω πως αν είμαι σε καλή μέρα και καταφέρω να πιάσω απόδοση ότι θα έχω το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.»

Για τις δυσκολίες της προετοιμασίας:

«Είναι δύσκολο να είσαι αθλητής και προπονητής παράλληλα. Ιδίως αν έχεις στην ομάδα σου και αθλητές που πρέπει να προετοιμάσεις για επίλεκτα ματς. Περιορίζεις κατά πολύ την προσωπική σου ζωή για να βρεις χρόνο και να κάνεις μια σωστή προετοιμασία για εσένα και να μην μείνουν παραπονεμένοι οι αθλητές σου με την ιδέα ότι τους παραμελείς για την δική σου .''

Καλώς η κακώς η κύρια απασχόληση μου είναι το Titanes fight club. Δουλεύω μόνο σε αυτό και ζω από αυτό. Οπότε τις ώρες που δεν κάνω μάθημα αφιερώνω χρόνο στην προετοιμασία μου και τις προπονήσεις μου. Πλεονέκτημα είναι ότι στην αγωνιστική μου ομάδα έχω παρτενέρ για να βοηθηθώ. Βάζω γάντια μαζί τους, ιδρώνω μαζί τους στη προπόνηση. Αυτό μας δένει και σαν ομάδα. Σημαντική βοήθεια έχω και από φίλους επαγγελματίες αθλητές που με βοηθάνε σαν παρτενέρ στην προετοιμασία μου όπως είναι οι Φελιξ Πολιανιδης, Νίκος Μέρμηγκας, και στο strike παρτενέρ τους παλιούς μου συναθλητές Κώστα Παπαδόπουλο, και Σπύρο Καρυπιδη.»

 

Για αυτό που τον εξιταρει στο κλουβί:

«Θα φανεί λίγο τρελό αλλά με εξιτάρει το πόσο έμπειρος και καλός είναι ο αντίπαλος. Γι αυτό και δεν είπα ποτέ όχι στο παρελθόν σε προτάσεις όπως το να παίξω με τους Συρο, Φεζουλαι, Αβραμιδη κ.α αθλητές. Και μόνο η ιδέα να μπω να παίξω μαζί τους σήμαινε πολλά για μένα από άποψη εμπειρίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Τι με ωθεί να μπαίνω και να δίνω μάχη? Ακόμα και τώρα? Το κίνητρο που δίνω στους νέους στο χώρο μαθητές μου για να κάνουν το ίδιο φυσικά! Τους δείχνω τον δρόμο και το πώς γίνεται. Αφού μπορώ να το κάνω εγώ που είμαι και προπονητής τους και αθλητής τότε μπορούν να το κάνουν και οι ίδιοι που έχουν έμενα δίπλα τους και να τους στηρίζω σε κάθε τους βήμα αγωνιστικά.»

Για τους αθλητες που έχει ως πρότυπα σε Ελλάδα ή εξωτερικό:

«Πρότυπο αθλητή για μένα θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον Φελιξ Πολιανιδη τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και προπονούμε μαζί του αυτό το διάστημα. Έχει μια ιστορία στις πλάτες του στην πάλη και το mma και παρά τα 42 του και δεν τα παρατά με τίποτα. Σου δίνει και σένα κίνητρο να παίζεις μέχρι εκείνη την ηλικία. Και πάνω απ όλα εκτός από αθλητής είναι και άνθρωπος με σωστό και ευγενικό χαρακτήρα.

Ένα άλλο πρότυπο ο δάσκαλος μου στο bjj Σαββας Καρυπιδης . Προπονητής και αυτός με καλούς αθλητές καθώς και ο ίδιος ενεργός αθλητής με πολύ σπουδαίες διακρίσεις τόσο εγχώριες όσο και στο εξωτερικό. Είναι δίπλα σου και ξέρει πως θα σε στηρίξει σαν δάσκαλος και να σε ανεβάσει ψυχολογικά.

Όπως κατάλαβες τα πρότυπα μου δεν περιορίζονται μόνο στο να είναι καλοί αθλητές αλλά πάνω από όλα να είναι και καλοί άνθρωποι γιατί από καλούς αθλητές με σκάρτους χαρακτήρες γεμίσαμε.»

Το μήνυμα σε αντίπαλο και κοινό:

«Δεν είναι ένας απλός αγώνας για μένα. Έκανε μια πολύ βαριά δήλωση και τώρα ο αγώνας για μένα έχει γίνει προσωπική υπόθεση.

Ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ξυπνάω και κοιμάμαι με το μυαλό μου να είναι μονίμως στις προπονήσεις μου και το βράδυ της 22/2. Δεν έχω να πω κάτι άλλο στον αντίπαλο μου. Ραντεβού στο κλουβί.»


 

MCP Greece

Κεντρικά Γραφεία: Φιλώτα 18, T.K. 546 31, Εύοσμος Θεσσαλονίκη Τηλ. 2312315227-28

info@mcpgreece.com

Please publish modules in offcanvas position.